Altijd druk?

Beyou Academy - Altijd druk?

We zijn altijd wel ergens mee bezig, iets aan het doen, lezen, praten, opruimen, boodschappen doen, plannen. We houden onze mind de hele dag bezig met allerlei dingen, vaak ook nog buiten onszelf.

Vaak zijn we zo druk, dat we vergeten om tijd te nemen voor ontspanning, gewoon even niks doen en zijn. Het lijkt vaak wel of we gewend zijn om alleen maar meer en meer bij ons zelf vandaan te gaan. En vergeten hoe het is om echt in verbinding te zijn met onszelf.

Elke vorm van ruimte wordt wel weer ergens mee opgevuld. Ga maar eens na, hoeveel bewuste momenten van zijn plan jij in voor jezelf op een dag?

En hoe vaak ben je zelfs twee of drie dingen tegelijkertijd te doen?

Wist jij dat wij niet gemaakt zijn om te multitasken?

De maatschappij verwacht veel en laten we veel van ons verwachten. Wij verwachten zelf ook veel van onszelf. En we linken drukdoenerij vaak aan belangrijk zijn, ertoe doen. Want als we niet druk zijn voelen we ons nutteloos en minderwaardig.

Als jij jezelf hierin herkent dan is de eerste stap om bewust te worden hoe je jezelf bezighoudt met drukdoenerij zonder er een oordeel over te hebben. De tweede stap is je te realiseren dat de ‘drukdoenerij’ niet jouw baas is.

De derde stap is de negatieve invloed ervan inzien.

De vierde stap is een bewuste keuze maken wat je hiervoor in de plaats wilt en hoe je kleine stappen kunt zetten om dit in je leven te gaan integreren.