De kracht van affirmaties

Beyou academy - De kracht van affirmaties

De voordelen van het gebruik maken van Affirmaties zijn eindeloos. Ze hebben mijzelf, mijn cliënten en een vele mensen wereldwijd geholpen om boven zichzelf uit te stijgen en nog belangrijker, ze kunnen je helpen positieve veranderingen in je leven aan te brengen.  

Affirmaties hebben de kracht om je te motiveren om actie te ondernemen, ze helpen je om je te concentreren op het bereiken van je doelen en geven je de kracht om je negatieve denkpatronen te veranderen en te vervangen door positieve denkpatronen. Ze helpen je toegang te krijgen tot nieuwe overtuigingen en bovenal kunnen affirmaties positiviteit terug brengen in je leven en je zelfvertrouwen helpen herstellen of vergroten.

    

De voordelen van Dagelijkse Affirmaties.

Hier zijn zes voorbeelden uit empirische studies die de werking van positieve affirmaties bevestigen:

  1. Het is aangetoond dat affirmaties de negatieve effecten van stress op de gezondheid verminderen (Sherman et al., 2009; Critcher & Dunning, 2015);   
  2. Affirmaties zijn effectief gebruikt in interventies die ertoe hebben geleid dat mensen hun gedrag positief hebben veranderd (Cooke et al., 2014);   
  3. Ze kunnen ons helpen om dat wat ons normaliter triggert met minder weerstand waar te nemen, (Logel & Cohen, 2012);   
  4. Ze kunnen ervoor zorgen dat we beter naar ons lichaam luisteren en handelen naar de boodschappen die het ons (Harris et al., 2007)
  5. Affirmaties hebben een positief effect op academische prestaties (Layous et al., 2017);   
  6. Het is aangetoond dat affirmaties stress verminderen (Koole et al., 1999; Wiesenfeld et al., 2001).