Omarm je Imperfectie

Beyou academy - Omarm je Imperfectie

Live lighter… .. 100% gegarandeerd!

Perfectie betekent “de toestand of kwaliteit van vrij of zo vrij mogelijk van alle fouten of defecten.

Als iemand die in het verleden een echte ‘perfectionist’ is geweest, wil ik een licht schijnen op dit onderwerp om je te ondersteunen om je perspectief te veranderen en uiteindelijk je imperfecties te omarmen.

Er is een wereldwijde misvatting dat alles, en iedereen perfect moet zijn om gelukkig te zijn. Sociale media en andere berichten in veel van de media waaraan we worden blootgesteld, vertellen ons dat we feilloos moeten doen, handelen en zijn om geaccepteerd te worden.

Zonder ons hiervan bewust te zijn, oordelen we over onszelf, ons leven en zelfs onze toekomst. We vallen ten prooi aan onszelf continue vergelijken met anderen en de kwaliteit van onze realiteit meten met die van de mensen om ons heen – in onze sociale kring en zelfs met beroemdheden, sociale media en ‘influencers’.

Vergelijking en streven naar perfectie zijn twee belangrijkste oorzaken van lijden en van een laag zelfbeeld.

Zelfs jezelf een klein beetje vergelijken met anderen kan leiden tot een negatief zelfbeeld, ontevreden zijn met het goede leven dat we hebben en een heleboel andere mentale en fysieke ongemakken. Perfectie zorgt namelijk voor verkramping op alle fronten. Je levensenergie kan niet meer stromen en er is een continue spanning aanwezig in je hoofd of lijf.

De echte uitdaging ontstaat wanneer het jezelf met anderen vergelijken en perfectie en dus ook controle de overhand neemt. Hoe meer we het doen, hoe meer vervormd onze opvattingen worden, waardoor we uiteindelijk onszelf en al het goede dat er wel is devalueren. We beginnen dan vanuit de mind te leven, omdat we denken dat we alles kunnen beheersen, terwijl emoties zo ongrijpbaar lijken, toch? Dit is echt een van de oorzaken van stress, depressie en burn -out.

Voor alles wat we doen en denken dat we een keuze hebben

Dit betekent dat als je ervoor kunt kiezen om je gedachten te challengen, je ook kunt kiezen om ze te veranderen en zelfs te stoppen!

Voordat we iets doen of denken, mogen we onze mentale en lichamelijke gezondheid op de eerste plek zetten. Aardig zijn voor jezelf , tevreden zijn met jezelf en het leven dat we leiden en jezelf accepteren zoals je bent. We zijn tenslotte allemaal mooie, unieke, speciale mensen die veel te bieden hebben, of we het nu realiseren of niet!

Imperfecties in ons lichaam, onze mind en levens zijn normaal. Imperfecties maken ons uniek. Voeg imperfecties en onvolmaaktheden samen en ze maken ons behoorlijk geweldig en interessant. Het is als schaduw en licht, we hebben ze allebei nodig om te schitteren.

Het kostte me lang om in het reine te komen met het feit dat het streven naar “perfectie” vermoeiend en onrealistisch is en dat het mijn leven met anderen vergelijken voor mij geen goed doet.

In onze zoektocht om onze eigen onbereikbare hoge verwachtingen te bereiken, vertragen we ons vermogen om vooruit te komen in het leven. We verliezen vaak ons gevoel van avontuur en spontaniteit. We missen kansen en vaak verliezen we oog voor de prachtige eigenaardigheden en kwaliteiten die ons speciaal maken.

Perfectie is niets anders dan een illusie. Een concept dat we in onze geest creëren. Perfectie leidt tot zoveel spanning en het voorkomt dat onze energie, intuïtie en creativiteit stroomt, er is geen ruimte meer voor spontaniteit en het stopt onze groei. Net als een kind kunnen we alleen leren door te vallen en op te staan …

Het erkennen en omarmen van onze onvolkomenheden kan ons zoveel leren over wie we echt zijn en hoe we ons leven op onze voorwaarden willen leven.

Hoe kun je imperfectie omarmen en stoppen met jezelf vergelijken met anderen?

  • Sta jezelf toe kwetsbaar te zijn
  • Erken je sterke punten
  • Deel je twijfels, angsten en onzekerheden
  • Blijf trouw aan jouw overtuigingen en waarden, leef in alignment met jouw purpose

Mijn belangrijkste inzicht in het omarmen van mijn onvolkomenheden was de overtuiging gemodelleerd van zeer succesvolle mensen, uit de wereld van NLP: er is geen falen of vergissing, er is alleen leren.

En het andere inzicht was dat mijn behoefte aan controle en perfectie voortkwam uit een oude beperkende overtuiging dat ik niet goed genoeg was. Door het zien waar de overtuiging vandaan kwam en ook hoe het me heeft geholpen te zijn wie ik vandaag ben, weet ik nu ook dat het niet meer nodig is, zodat ik ervoor kan kiezen om het te laten gaan en het te vervangen door de overtuiging dat ik mezelf accepteer met al mijn Pro’s en Con’s.

Ik omarm het feit dat ik perfect onvolmaakt ben en ik dat is de enige manier waarop ik nog wil leven. Vrij, vrij van hoge verwachtingen. Met toestemming om mens te zijn en te leren door vallen en opstaan.

Ik wens jou hetzelfde toe, op je eigen perfecte imperfecte wijze.