Sluit vrede met jouw Verdedigingsmechanisme

Beyou academy - Sluit vrede met jouw Verdedigingsmechanisme

Herken je dat gevoel dat als iemand aankomt met goed bedoelde raad of opbouwende feedback, dat je je dan meteen aangevallen voelt of in de verdediging gaat?

Of, dat je het gevoel hebt je te moeten verontschuldigen als er ook maar iets misgaat of je iets niet goed doet of hebt gedaan? Oftewel, je schuldig voelen of schamen is je niet vreemd….

Dit zijn allemaal oude verdedigingsmechanismen. Ontstaan vanuit belemmerende overtuigingen waar ik in het programma “creëer het leven waar je naar verlangt” dieper op inga. Ze zijn ontstaan om je te beschermen en ze hebben je ooit ook heel veel gebracht. En nu zitten ze alleen maar in de weg en heb je ze op geen enkele manier meer nodig.

Onthoud dat je meer bent dan je verdedigingsmechanisme en dat je door het te zien er ook liefdevol afscheid van kunt nemen. Het treedt op als je reageert vanuit oude patronen. En dat doen we nu eenmaal vaker als we moe zijn, stress, spanning of veel verandering ervaren. Je bent meer dan dat. Maak de bewuste keuze voor wat je hiervoor in de plaats wil. Voor alles wat je denkt en doet heb je een keuze.